blauw lila rood fuchsia katoen sjaal

Nieuw weefwerk

Een nieuw project, waar ik sinds een paar weken mee klaar ben: twee sjaals op 1 schering. In mooie dunne katoenen garens, met kleuren die in de breedte overlopen van blauw aan de buitenkanten via lilapaars naar bordeauxrood naar fuchsia in het midden. 

Op de foto hiernaast zie je hoe dat uitwerkt met dezelfde kleurverdeling in de inslag (dus in de lengte).

Je krijgt dan kleurvlakken in 1 van de 4 kleuren, die steeds in elkaar overgaan.

blauwlilarode sjaal

De tweede sjaal heb ik geweven met kleine vlakken in blauw, en dan grote vlakken in fuchsia – dat wordt een heel ander soort sjaal! 

Maar ik las dat alle tinten roze weer helemaal in zijn, in 2022, dus dat komt mooi uit!

Mooie theedoeken

Wat zo fijn is van weven, is dat je allerlei dingen kunt maken: accessoires zoals sjaals, kledingstof, kussens of dekens voor op de bank, en huishoudtextiel zoals theedoeken. Precies afgestemd op de kleuren in je keuken, wat je er mooi bij vindt.

Een setje van theedoeken, handdoek, pannenlappen en placemats kan dus ook: in jouw kleuren en afmetingen, mooi passend bij elkaar.

theedoek fuchsia katoen

Dit is een project waar ik nu mee bezig ben: 3 theedoeken in verschillende kleuren. Ik weef ze op een neutrale kleur schering, dus de kleur komt van de inslag. Op de foto kun je dat zien als je goed kijkt naar het verschil tussen het geweven deel (met kleur) en het niet-geweven deel. 

Fuchsia en blauwe theedoek

Hier zie je de fuchsia theedoek, en een stukje van de vorige – blauwe – theedoek. Die zit hoofdzakelijk opgerold op de doekboom, zo blijft hij uit de weg tijdens het weven.

Het leuke van het patroon dat ik gebruikt heb, is dat de bovenkant precies omgekeerd is ten opzichte van de onderkant. Je kunt dus zelf kiezen welke kant je het mooiste vindt!

Winkelwagen