Vilten tas

Een verwassen trui

Zo vervelend! Mijn man doet al jaren de was, en meestal gaat dat prima. Alleen in de beginjaren was hij nog weleens overtuigd dat je zuiver wollen truien en vesten gewoon in de machine op het wolwasprogramma kon doen. En dat kan dus niet … Tenminste, bij deze specifieke trui ging het grandioos mis. Ze was enorm gekrompen, paste hem in elk geval niet meer, en mij ook niet. Misschien een kind van 10, maar die zou het niet fijn hebben gevonden, want ze was ook harder geworden.

Tja, wat doe je dan? Weggooien? Dat is mijn eer te na! Eerst kijken wat er nog mee kan. Ik heb de trui nog een keertje ind e machine gewassen om het echt goed te vervilten, en samen met delen van een verwassen wollen vest verwerkt in een tas. Nog wat stevig band voor het hengsel, en voila: een stoere stevige tas! Ik exposeerde hem een paar jaar geleden, en een van de bezoekers vond het echt een stoere mannentas, heel leuk!

Zo zie je maar weer: met alles kan je wel wat, en geen enkel ding is helemaal nergens meer goed voor. Nou ja, misschien als het echt helemaal aan flarden is … zou ik er dan nog garen van kunnen spinnen? Dat is ook een leuk experiment! Dat is voor een andere keer, en een ander blog.

Wat heb jij nog in de kast liggen dat je niet meer draagt, maar dat wel een ander leven zou kunnen krijgen? Kijk eens met een andere blik naar je kleding: voor andere combinaties, oppimpen met een ander stofje erbij of een deel van een ander oud kledingstuk … Als je het zelf niet kunt naaien, is er vast wel iemand in de buurt die dat kan, en het leuk vindt om te doen. Dan hoeft het ook niet meer naar landen in Afrika, waar het zeer waarschijnlijk op een vuilnisbelt terecht komt, en vandaar in de oceaan, op het strand, in het milieu.

Winkelwagen