Accessoires

Sjaals, tassen, in de toekomst misschien sieraden …  van geweven stoffen kun je van alles maken! Hieronder laat ik een aantal voorbeelden zien van sjaals.

In de webshop vind je nog veel meer sjaals.

Het leuke van weven is dat je een sjaal kunt maken in vrijwel elk soort garen, in elke kleur en kleurcombinatie, en in enorm veel verschillende patronen.

Hier zie je een voorbeeld van een sjaal die ik geweven heb. Het materiaal komt van angorageiten (dat mag officieel geen wol heten, omdat het van geiten ‘haar’ heet, maar voelt wel als wol!): heerlijk zacht en pluizig! De wol (zo noem ik het voor het gemak maar) is handgeverfd, in gradaties van een prachtige zeeblauwe kleur. Gecombineerd met een turquoise mengeling van katoen en linnen, krijg je een zachte, soepele sjaal.

Deze sjaal is niet te koop, maar wel na te bestellen, in je eigen gekozen kleuren.

Belangrijk om te weten: als je iets naar jouw wensen bestelt, kan het minimaal twee maanden duren voor het klaar is. Dat lijkt misschien belachelijk lang in deze tijd van “vandaag besteld, morgen in huis”.  

Weven is echter een langzaam proces. En ook het overleg met jou als klant, en het ontwerpen van een product dat precies op jouw wensen is afgestemd, kost even wat tijd. Je zou het “slow fashion” kunnen noemen.

Het heeft ook veel voordelen:

  • je kunt een sjaal of tas precies volgens jouw kleuren en materiaalkeuzes bestellen
  • wat je koopt, gaat jaren mee omdat het van garens van hoge kwaliteit gemaakt wordt
  • het is tijdloos en uniek, er bestaat er maar 1 van
  • je krijgt tijdens het maakproces de kans om te komen kijken hoe het eruit gaat zien.

Als je dus in mijn webshop een product ziet waarbij staat “Beschikbaar via nabestelling”, is het bedoeld als voorbeeld: je kunt iets dergelijks wel bestellen, en er je eigen kleuren bij opgeven.

Winkelwagen