Gered textiel

Gordijnstof over?

Sinds 2016 ben ik bezig met wat ik “Gered textiel” ben gaan noemen: nieuwe stof, waar de gewone winkels niks meer mee kunnen, maar ik nog wel. Stoffen die overblijven, zoals gordijnstalen uit de woonwinkel, of afgeknipte stroken gordijnstof, overgebleven meters die te kort zijn voor echte gordijnen. Nieuwe stof dus, maar niet bruikbaar voor anderen. En dus dreigt het weggegooid te worden, en vernietigd.

Soms is het zelfs heel dure stof, chique materialen, een bijzonder patroon.

Eeuwig zonde! Er is meestal maar weinig van, maar het is wel prachtige stof. 

Daarom kun je er ook maar weinig van maken, en zeker geen serieproductie. Het zijn dus altijd unieke stukken, er is er maar één van, of hooguit twee.

Elke keer is het weer uitproberen: wat kan ik hier het beste van maken, zodat de mooie kleuren en patronen zo goed mogelijk tot hun recht komen. Een onwijs leuke uitdaging dus, om de stoffen te vinden en verzamelen, en ze dan zo mooi  mogelijk te verwerken.

Kussens, tassen, kunstwerken, noem maar op.

Gekrompen trui

Een andere vorm van “Gered textiel” is bijvoorbeeld een wollen trui die te heet gewassen werd en dus erg kromp – niet meer te dragen, maar wel een mooie tas van te maken.

Heb je zelf een stof of een vervilte trui die je wilt laten verwerken, neem dan contact op.

Ook als aandenken aan iemand die er niet meer is, kan het heel mooi zijn om iets van de kleding of een sieraad van de overleden persoon in een werkstuk te verwerken. Dat kan ik voor je doen, op een manier die jij mooi vindt, of we doen het samen – dan begeleid ik je bij het werken.

Kijk op het blog over Gered textiel, waarin je leest waarom ik dit doe.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Bel me 06-5261 8162 of mail me: wilma@dradenleven.nl.

Winkelwagen