Kunst

kabels en videoband

Niet weggooien!!!

Een vaste uitroep van mij als er iets weggegooid gaat worden:

“Wacht!!! Kan ik hier nog iets mee?? Is het redelijk buigbaar, stevig, plooibaar, ziet het er redelijk mooi uit, wat kan ik er mee?”

Zo groeit mijn huis vol, en moet ik soms ook dingen wegdoen waarvan ik zeker weet dat ik er echt niks meer mee ga doen. Maar er blijven natuurlijk altijd dingen over die ik niet weg kan doen.

Zoals een tijd geleden: speakerkabels, netwerkkabel, videobanden, oude floppy’s (weet je nog wel, oudje …) en cassettebandjes (nog eerder dan floppy’s). Nee, niet weggooien! Daar heb ik een kunstwerk van gemaakt, dat ik “Draadloos” heb genoemd. Omdat alles draadloos wordt – via wifi, bluetooth, we plukken het zo uit de lucht.

Uiteraard staat het allemaal ergens op computers, grote geheugenbanken. En uiteraard lopen er nog steeds wel draadjes overal. Maar het lijkt alsof alles steeds “draadlozer” wordt. En daar wilde ik iets mee, kennelijk. Tijdens het maken van dit werk kwamen die gedachten aan ‘draadloos’ steeds bij me op, zo werkt dat dan ook wel weer.

Geen vooropgesteld plan, gewoon spullen waar ik iets mee wil.  En het concept dat dan vanzelf onder mijn handen groeit. En dat is een fantastisch mooi proces!

Die nieuwsgierigheid (wat kan ik hier nog mee) en de fascinatie voor de dingen in onze omgeving, leiden tot werkstukken, zoals Draadloos. En het werkstuk waar ik begin 2020 mee bezig ben: iets met een hijskraan, een gebouw, poppetjes op de juiste schaal, en een link naar mijn vader. Nog in aanbouw, dus ik kan alleen een proefje laten zien …. Het duurt nog zeker een jaar voor het klaar is!

Wanneer er meer klaar is, of in aanbouw, zie je dat ook op deze pagina.

Iets persoonlijks

Als je zelf spullen hebt die je graag zou willen (laten) verwerken, kan dat ook: een mooie manier om herinneringen te bewaren en zichtbaar te maken bijvoorbeeld! Denk aan:

  • Een lok haar, kleding of sieraden van iemand die overleden is 
  • Oude kleding van jezelf waar je aan gehecht bent
  • Herinneringen aan de babytijd van je kinderen
  • Iets wat je nog hebt van een oud huis waar je gewoond hebt
  • Dingen die je opraapt tijdens een wandeling (takje, steentje, schelp, veertje, blad)

Neem contact op voor de mogelijkheden.

En wat ook een mogelijkheid is: in een klein weefwerkje zelf iets verwerken, dat belangrijk voor je is. Zoals die herinnering aan iemand, of aan een gebeurtenis. Kijk bij Verweven Leven op de website van mijn andere “tak van sport”, Helder en Intens coaching.

Winkelwagen